Waarom Power BI?

Power BI is de Business Intelligence tool van Microsoft, gelanceerd in 2011. In het jaarlijkse onderzoek naar BI-tools van onderzoeksbureau Gartner, wordt Power BI steevast als leider aangemerkt.  Power BI laat zich samenvatten in 3 delen: voorbereiden van data, analyseren van data en inzicht genereren uit data.

 

  1. Wat betreft het voorbereiden van data kent Power BI uitgebreide mogelijkheden in het importeren en bewerken van data. Hierdoor is Power BI geschikt voor al uw bedrijfsdata. Doordat elke stap in dit voorbereidende proces wordt vastgelegd, hoeft dit maar één keer te gebeuren. Als er nieuwe data beschikbaar is, wordt dit automatisch op de juiste manier bewerkt, waardoor het gelijk geschikt is voor analyse. 

  2. Ook op het gebied van data-analyse en -visualisatie kent Power BI uitgebreide mogelijkheden, die ook nog eens uitgebreid kunnen worden met externe of zelfgemaakte add-ins. Hierdoor is uw bedrijfsdata zeer overzichtelijk weer te geven, kunt u doorklikken op relevante facetten en hebt u real-time overzicht in uw bedrijf.

  3. Tot slot biedt Power BI verschillende mogelijkheden die nog meer inzicht geven. U kunt apps maken met de voor u relevante cijfers, zodat u deze altijd op uw telefoon of tablet kunt bekijken. Ook kunt u drempelwaarden instellen en e-mail alerts instellen als deze waarde wordt overschreden. Ook kunt u top-10 lijstjes, heatmaps, rapportages en andere visualisaties waardoor beslissingen echt 'data driven' worden.  

Power BI dashboard
Power BI dashboard

Waarom Power BI:

​

  • Al jaren dé nummer 1 BI tool volgens onderzoeksbureau Gartner

  • Datakoppelingen mogelijk vanuit alle soorten gegevensbronnen: Excel, SQL Server, Oracle etc.

  • Na implementatie gaan data-invoer en -bewerking automatisch. U ziet dus altijd de juiste én actuele data.

  • Onbeperkte mogelijkheden in het creëren van nieuwe tabellen, kolommen en waardes met de zogenoemde DAX-taal.

  • Klik door op relevante gegevens. In het voorbeeld hiernaast ziet u dat alle gegevens zich aanpassen nadat er op het land 'United States' is geklikt. 

  • Publiceer de rapporten online en deel ze met anderen. Hierbij kunt u aangeven welke gegevens andere gebruikers kunnen inzien. Ook kunt u een lopend verhaal van de rapportages te maken door deze in pagina's in te delen.

  • Binnen Power BI wordt alle data bewaard en aan elkaar gekoppeld in het data model. Alle rapportages en inzichten worden gebaseerd op dezelfde, juiste data. Dus geen tegenstrijdige rapporten en onjuiste data meer!